“Saya Terdesak Nak Cari Penyewa Sekarang!”- Cara Mudah Nak Sewakan Rumah Anda

Dah macam benda biasa dah untuk tuan rumah payah nak cari penyewa zaman sekarang lagi-lagi penyewa yang berkualiti.

Macam-macam hal yang tuan rumah terpaksa hadap demi nak mencari penyewa yang betul-betul perfect untuk tinggal kat rumah korang.

Kalau korang dapat penyewa dari syurga tu, tolonglah bersyukur dan jangan sesekali abaikan tanggungjawab korang sebagai tuan rumah pulak.

Tapi kalau korang dapat penyewa dari neraka ataupun tengah-tengah tempoh menyewa, penyewa lari daripada rumah; memang pening kepala dibuatnya!

Jadi kalau korang tergolong dalam golongan landlord yang kurang bernasib baik ni, eloklah baca perkongsian kali ni sebab kita nak tunjuk ajar cara mudah nak sewakan rumah korang! Ye betul tak tipu. Korang baca dan hadam dulu artikel kali ni. Tak paham jugak, boleh komen & tanya kat bawah, okay?

Guna Papan Tanda “Rumah/Bilik Untuk Disewa”

Cara paling evergreen dan klasik yang ramai tuan rumah buat untuk iklankan rumah atau bilik yang nak disewakan.

Cara ini adalah salah satu cara yang mudah dan berkesan untuk korang iklankan kekosongan rumah atau bilik sewa. Korang boleh tampal iklan besar-besar dekat tingkap, pagar rumah atau gantung banner depan rumah korang; asalkan ianya tempat strategik yang orang boleh nampak.

Cari Sendiri Penyewa Berpotensi Melalui Surat Khabar

Jika korang dah  target nak dapatkan penyewa spesifik untuk menghuni rumah sewa korang, surat khabar atau media cetak merupakan antara cara terbaik untuk iklankan rumah korang.

Tapi perlu diingatkan, korang kena tulis content iklan tu sendiri tau! Dan pastikan mesej iklan korang jelas, padat dan straight-forward sebab iklan surat khabar sangat lah kecil.

Hebahkan Mulut ke Mulut

Ramai orang menganggap promosi mulut ke mulut suatu benda yang remeh dan sukar bagi tuan rumah dapatkan penyewa.

Jangan cepat jatuh hukum sebab dengan cara ini jugak tuan rumah boleh cari penyewa untuk rumah sewa korang tau! Mungkin ada dalam kalangan adik-beradik atau kawan-kawan korang yang memang tengah cari rumah atau bilik untuk disewa. Siapa tahu kan?

Yang penting, pastikan buat pemeriksaan latar belakang penyewa terlebih dahulu sebelum tandatangan kontrak sewa rumah kalau taknak dapat penyewa bermasalah kelak. Banyak cerita nanti.

Promote Dalam Groups Media Sosial

Cara yang paling ramai orang guna untuk iklankan rumah sewa atau bilik sewa. Maklumlah, sekarang semua benda kat hujung jari. Nak beli makanan pun tinggal order dalam telefon je.

Penggunaan media sosial seperti Facebook tak dinafikan dapat bantu korang untuk cari penyewa dalam kuantiti yang lebih besar sebab media sosial ada di mana dan boleh diakses kat mana korang berada sekalipun.

Taip je nama group iklan rumah sewa kawasan yang korang nak sewakan dan korang akan jumpa pelbagai jenis rumah sewa & bilik sewa dengan pelbagai jenis harga.

Tapi ingat! Patuhi peraturan group yang korang join tu kalau taknak kena block.

Tapi Saya Terdesak Nak Cari Penyewa Rumah Sekarang!

Jangan tergopoh-gapah nak cari penyewa je tapi lupa nak buat perkara asas yang penting untuk bagi sewa kat orang lain. Rambut mungkin sama hitam, tapi hati lain-lain.

Pastikan korang periksa dulu latar belakang penyewa, interview dengan bakal penyewa dan sediakan perjanjian sewa rumah untuk selamatkan anda daripada buang masa nak hadap penyewa bermasalah nanti. Lagi leceh.

Tip Bonus untuk Tuan Rumah Yang Terdesak Nak Cari Penyewa Cepat

Berita baik untuk semua tuan rumah! SPEEDHOME ada untuk bantu ringankan beban korang yang tengah serabut fikir macam mana nak dapatkan penyewa dalam tempoh yang cepat dan pada masa yang sama, carikan korang penyewa yang berkualiti lagi!

Tapi kami bukan agen hartanah tau. Kami cuma platform automatik untuk iklan rumah sewa dan sekaligus bantu tuan rumah dan penyewa cari rumah sewa- Zero Deposit.

Ini bermaksud kami akan tolong korang pasar dan iklankan rumah sewa korang, buat pemeriksaan latar belakang siap sekali draf perjanjian sewa rumah secara PERCUMA! Ini bukan scam ye, ini betul-betul!

Allianz.square

SPEEDHOME juga bekerjasama rapat dengan Insurans Allianz untuk bagi rental protection dekat rumah yang disewakan sehingga RM26k! Banyak tu!!! Duit deposit korang mana mampu nak cover kos ni semua. Hehe.

Tak percaya? Cuba call nombor ni (+6018-7777 650) dan tanya Customer Experience kami sama ada betul ke tak.

Yang penting sekali, korang kena lah iklankan rumah korang dalam platform kami dulu dengan contoh gambar rumah yang cantik. Barulah ada yang nak sewa rumah korang cepat-cepat. Yang lain, serahkan kepada kami untuk uruskan semuanya bagi pihak anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *